close
OnlineTrends

Wat zijn de crypto trends van nu?

Wat zijn de crypto trends van nu?

Steeds meer mensen bezitten cryptomunten. De ontwikkelingen blijven niet stil liggen en volgen elkaar vliegensvlug op. Welke munten zijn nu interessant, hot en vormen de trend? Dit artikel geeft je meer informatie!

De top 3 crypto trends van nu

Op het moment van schrijven zijn er 3 cryptomunten die bovenaan staan. Op de eerste plek vinden we Bitcoin. De munt heeft in 12 jaar een belangrijke plek weten te bemachtigen en blijft zich dagelijks ontwikkelen, daarnaast wordt de blockchain technologie van Bitcoin door meerdere bedrijven gebruikt. Ook zijn er meerdere landen, waarbij de cryptomunt deel uit maakt van het dagelijks leven. Ethereum staat op de tweede positie en dat is niet voor niets. De munt heeft vele harten weten te veroveren en doet mee aan innovatieve projecten, zoals de metaverse en NFT’s. Nummer 3 is weggelegd voor Tether. Tether bezit speciale eigenschappen, omdat 1 dollar gelijk is aan 1 Tether. Bezit je bijvoorbeeld 100 Dollar? Dan kun je deze overzetten naar 100 Tether. Je vraagt je wellicht af wat hier zo speciaal aan is? Je kunt deze munten onder meer veilig bewaren, zonder de tussenkomst van banken en dit speelt een grote rol in de populariteit van Tether.

Welke crypto’s zijn nu hot en nieuw?

Een NFT is een Non-Fungible Token. NFT’s zijn niet inwisselbaar en ze zijn verbonden aan een uniek certificaat. Je kunt deze certificaten verbinden aan een digitaal (kunst)object. Dit kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen zijn. NFT’s worden steeds meer geprezen en vormen dan ook de trend van dit moment. Er gaat veel geld om in de wereld van NFT’s, een goed voorbeeld hiervan is het digitale plaatje van Beeple. Deze werd verkocht voor een bedrag van maar liefst 81 miljoen euro!

Decentraland (MANA) is eveneens een echte trendsetter. Het project is gebouwd op het Ethereumnetwerk en heeft veel weg van de game Second Life. Decentraland maakt gebruik van avatars, waarbij je met elkaar kunt communiceren en je avatar naar smaak kunt aanpassen. In het spel kun je een stuk digitale grond kopen of maken. De digitale stukken grond zijn als het ware een NFT.

Wereldwijde crypto ontwikkelingen in beeld

Vroeger kon je met gemak 2 of 3 procent rente krijgen op je spaargeld, maar dat is vandaag de dag wel anders. Er zijn zelfs banken, waarbij je geld moet betalen om je geld op de bank te hebben staan. Dit is niet aantrekkelijk en wereldwijd kijken mensen naar andere mogelijkheden, zoals het investeren in crypto.

Ook zien we een interessante ontwikkeling bij Bitcoin en Ethereum. Beiden maken namelijk gebruik van het proof-of-workmechanisme (PoW). Dit jaar vindt er echter een ontwikkeling plaats, waarin gebruik gemaakt gaat worden van Proof-of-stake (PoS). Het nieuwe systeem is energiebesparend, heeft een groter netwerk en eventuele barrières worden stukken lager.

Hoe kun je beginnen met cryptomunten?

Nu cryptomunten in opkomst zijn is het een goed idee om te kijken naar een eventuele investering. Het is goed om hierbij de bitcoin koers nauwlettend in de gaten te houden en om goed geïnformeerd aan de slag te gaan. De bitcoin koers is namelijk iedere dag in ontwikkeling. Het platform Satos kan hierbij helpen, je kunt hier bitcoin en andere digitale munten kopen, maar ook zien hoe de koers zich ontwikkelt. Satos biedt je snelheid, betrouwbaarheid, ondersteuning en veiligheid.