close
Travel

Dit zegt Tripadvisor over Aigüestortes

National Park Aigüestortes, gelegen in het Catalaanse deel van de Spaanse Pyreneeën, is een zeer afwisselend gebied voor de natuurliefhebber. Hier vindt je naast hoge bergen en diepe ravijnen meer dan 200 bergmeren. Rivieren, watervallen en zelfs moerassen bieden ruimte aan ruim 1500 plantensoorten, 150 verschillende vogels en 40 zoogdieren. Op Tripadvisor lees je in de reviews teksten als: “aanrader voor meerdaagse tochten” en “Eenvoudige en pittige wandelpaden gaan van meer naar meer, van hut naar hut en van top naar top”. Daarnaast lees je dat je de auto aan de rand van het park moet parkeren en taxi’s het vervoer van en naar de meren en berghutten verzorgen.

Huttentocht door Aigüestortes

Voor liefhebbers van een huttentocht is Carros de Foc een ultieme vakantiebestemming. De route bestaat sinds 1987, toen beheerders van negen berghutten een route uitstippelde om hun onderkomens met elkaar te verbinden. Het resultaat is een 65 kilometer lange wandeling, waarbij deelnemers vanuit iedere berghut (refugi in het Catalaans) hun wandeling kunnen starten. Ze lopen in hun eigen tempo de route en bepalen zelf hoeveel refugi’s ze aandoen. Hoewel je door een rustig gebied wandelt, lees je op Tripadvisor dat het verstandig is om vooraf je overnachtingen te boeken. Dit zelfde kun je doen als je naar een ander land gaat. Denk aan een huttentocht Italië en ook Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn populaire bestemmingen voor een huttentocht.

Wat kun je verwachten

Tijdens de trektocht wandel je naar hoogten tussen de 1550 en 2420 meter. Dit verklaart direct waarom je Carros de Foc alleen tussen juni en oktober geopend is. Enkele hutten zijn alleen tussen half juni en september te boeken, omdat de weersomstandigheden dan geschikt zijn om ze veilig te bereiken. Alle berghutten beschikken over douches, maar niet altijd met warm water. Naar keuze bestaat de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en de avondmaaltijd te gebruiken. Een volpension service voor de hongerige wandelaar, die hierdoor met minder bagage op pad kan. De hoogwaardige wandelkaart en stempelkaart voor iedere refugi is een tastbare herinnering aan jouw prestatie.

Andere bezienswaardigheden

Ook als je Carros de Foc niet bewandeld, is een bezoek volgens Tripadvisor aan Aigüestortes de moeite waard. In het oosten ligt het eeuwenoude dorpje Espot. Dit vakantiedorp is een populair startpunt voor dagtochten en excursies. Aan de westkant van de streek staan acht kerken die staan een plek hebben op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het landschap waarin de acht dorpen van Vall de Boí liggen is adembenemend. Hier kun je na het wandelen genieten van weldadige thermale baden in een van de wellnessresorts.