close
Travel

Backpackers opgelet; drie dingen die je zeker mee dient te nemen!

Backpackers opgelet; drie dingen die je zeker mee dient te nemen!

Klaar om je veilige haven achter je te laten en je te wanen in Griekse of Spaanse sferen, met een backpack op je rug? Of zoek je het nog verder van huis en vlieg je de oceaan over, op weg naar Zuid-Oost Azië of Zuid-Amerika? Groot gelijk! Een backpack avontuur is er voor vele een om nooit meer te vergeten, je zelf lekker te ontdekken en als een gegroeid persoon terug te komen. Blogs genoeg over de mooiste verhalen, de leukste tentjes én hotspots en natuurlijk een backpack-inpaklijst die je grondig kan doornemen voordat je vertrekt. Toch hebben wij hier drie toevoegingen aan, waar je zelf misschien niet over na had gedacht en welke weinig in andere lijsten voorkomen. Lees met ons mee!

Een waterfles mét hengsel

Niks zo vervelend als een zware hike doen en zonder water te zitten; dat gun je je ergste vijand nog niet. De waterfles kan je tijdens zo’n wandeling natuurlijk gewoon in je handen nemen; helemaal geen probleem. Toch komen er misschien momenten voor dat je de waterfles liever niet in je handen hebt omdat je die beide vrij wil houden. Als je over rotsen moet klimmen bijvoorbeeld, of als je met één hand de leuning moet vasthouden. Zorg er daarom voor dat je een waterfles met hengsel hebt; deze kan je, wanneer je beide handen nodig hebt, aan je tas hangen. Dit is qua gewicht prima te doen, merk je bijna niks van, en je geeft jezelf iets meer veiligheid tijdens de hike of wandeling!

Polaroid zonnebril

Dat je een zonnebril mee dient te nemen voor jouw backpack avonturen is je natuurlijk niet onbekend.  Voor wanneer je langs de azuurblauwe zee ligt te bakken, een wandeling door een stad maakt waar de zon fel op staat óf wanneer je een strak grijze lucht hebt die bijna pijn doet aan je ogen. Een zonnebril komt bijna elke dag goed van pas. Maar heb je je al verdiept in welke soort zonnebril je aan wil schaffen? Wij weten het wel; een zonnebril met gepolariseerde glazen! Een Polaroid zonnebril is anders ten opzichte van een normale zonnebril, omdat de glazen een speciale laag hebben die ervoor zorgt dat je geen last hebt van horizontale schitteringen. Hierdoor worden je ogen minder snel vermoeid en kan je beter zien; het is dus een stuk veiliger ook, bijvoorbeeld wanneer je aan het rijden bent!