Wat is er makkelijk dan online naar je favoriete radiozenders te luisteren met een simpel klik op je muis? Waar je ook bent, online radio luisteren is een ongekende gemak voor de notoire radio luisteraars. Als je op werk achter je computer zit, thuis op de bank ligt of dat je in de sportschool op de loopband bent, radio luisteren kan altijd. Internetradio is niet alleen simpel in gebruik maar ook scheelt het je surfen van de een naar de andere radiostation. Hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen?
Online radio luisteren via je webbrowser
Je kan op Google zoeken naar verschillende radiostations en op de website van betreffende station muziek streamen. Alle radiostations hebben deze mogelijkheid voor hun bezoekers beschikbaar gesteld. Het nadeel hiervan is echter dat je dan geen overzicht hebt van alle overige radiostations en dus niet snel kan switchen naar een andere zender. Om dit laatste makkelijker te maken van radio luisteraars kun je ook radio portals bezoeken die een overzicht hebben van alle radiostations in Nederland. Neem bijvoorbeeld de website Luisteren.nl, hier vind je een overzicht van alle populaire nationale en lokale radiozenders van Nederland en België. Door op het logo te klikken van je favoriete zender kun je gemakkelijk en simpel naar de radio luisteren.
Kan ik radio luisteren via smartphone?
Zit je niet meer achter je computer en wil je toch muziek luisteren, dan kan je altijd nog naar de radio luisteren via je smartphone. Een nadeel is echter dat het ten koste gaat van je internetbundel en ben je afhankelijk van je internetverbinding. Je zou dus moeten beschikken over voldoende M/Bs of va de Wifi luisteren.
Naar welke zenders kan ik luisteren?
Luisteren.nl heeft een breed zenderaanbod. De website bevat meer dan 200 nationale radiozenders en enkele buitenlandse stations. Je kunt er radiozenders vinden van Radio 3FM , FunX, Sky Radio, Q Music, Radio 10 tot radio 538. Ben je het muziek beu en wil je naar het nieuws luisteren? Ook daarin vindt je een ruime aanbod aan nieuwszenders, denk bijvoorbeeld aan BBC, BNW nieuwsradio en NOS journaal.