close

Grappige podcast

Podcasts zijn tegenwoordig populairder dan ooit tevoren. Ze bieden luisteraars de mogelijkheid om te genieten van een breed scala aan onderwerpen, van nieuws tot entertainment tot educatie, en dat alles met slechts een paar tikken op hun smartphone. Maar laten we eerlijk zijn, soms willen we gewoon lachen. We willen diep in ons buikje gieren van het lachen, tranen in onze ogen hebben van plezier, en de dagelijkse sleur even vergeten. Als dat is wat je zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres, want we gaan je voorstellen aan enkele van de grappige podcasts die je gegarandeerd in een deuk zullen leggen!

Check hier enkele tips

Grappige podcast

1. Echt Gebeurd: dit is de grappigste podcasts

Echt Gebeurd is een pareltje onder de Nederlandse podcasts. Waargebeurde verhalen verteld door gewone mensen, en vaak zijn die verhalen om te gieren. De charme van Echt Gebeurd zit in de echtheid van de verhalen. Deze grappige podcast bewijst dat het echte leven vaak komischer is dan fictie. Of het nu gaat om hilarische vakantie-escapades, gênante momenten op het werk, of absurde situaties in het dagelijks leven, deze grappige verhalen zijn een feest voor je lachspieren.

De kracht van Echt Gebeurd ligt in de diversiteit van de vertellers. Iedereen heeft wel een grappig verhaal te delen, en deze grappige podcast geeft een stem aan die verhalen. Het resultaat is een ongefilterde dosis humor die je keer op keer laat schaterlachen.

2. Man man man, de grappige podcast: Mannen in al hun Glorie

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de gedachten en belevenissen van mannen? Wel, Man man man, de podcast geeft je een kijkje in het brein van drie mannen terwijl ze hun onhandige momenten en ervaringen met humor delen. Van de kunst van het boodschappen doen tot de complexiteit van relaties, niets is te alledaags om te worden omgetoverd tot een hilarisch gespreksonderwerp.

Wat deze grappige podcast zo vermakelijk maakt, is de eerlijkheid en het zelfbewustzijn van de hosts. Ze zijn bereid om hun blunders en bloopers te delen en te lachen om zichzelf. Hierdoor voel je je meteen op je gemak en realiseer je je dat we allemaal wel eens onhandig zijn. Man man man, de podcast is als een avondje kletsen met goede vrienden, maar dan met extra lachen.

3. De Krokante Leesmap: Satire in de Vorm van Podcasting

Satire is een vorm van humor die ons doet nadenken terwijl we lachen, en De Krokante Leesmap levert dat in overvloed. Deze grappige podcast neemt fictieve tijdschriften en bladen op de hak, met komische parodieën en nepadvertenties. Het is een meesterwerk van humor en creativiteit.

De kracht van De Krokante Leesmap ligt in de scherpe observaties en de absurde wendingen die ze aan alledaagse onderwerpen geven. Of het nu gaat om een satirisch artikel over de voordelen van ‘luchtfietsen’ of een hilarische advertentie voor een ‘anti-kleine-praat cursus’, deze podcast zal je constant verrassen met zijn inventieve humor.

4. Met Groenteman in de Kast: Intieme Gesprekken, Grote Lachen

Hoe zou je reageren als je in een kast werd gestopt met een bekende Nederlander? Gijs Groenteman doet precies dat in Met Groenteman in de Kast. In deze grappige podcast voert hij intieme en vaak hilarische gesprekken met zijn gasten, terwijl ze letterlijk in een kast zitten. Dit levert komische situaties op en onverwachte wendingen in de gesprekken.

De kracht van deze podcast ligt in de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid van de gesprekken. Als je ooit nieuwsgierig bent geweest naar wat er gebeurt als twee mensen in een krappe ruimte zitten en praten over allerlei onderwerpen, dan is Met Groenteman in de Kast de podcast voor jou. Het is een meeslepend avontuur vol humor en menselijkheid.

grappigste podcasts

5. Toren C Podcast: Achter de Schermen van Absurditeit

Als je bekend bent met de absurde humor van de televisieserie “Toren C,” dan zul je dol zijn op de Toren C Podcast. Deze grappige podcast biedt een kijkje achter de schermen van de show en bevat anekdotes, grappige verhalen en interviews met de makers.

Wat deze podcast zo aantrekkelijk maakt, is de ongefilterde blik op de creatieve processen achter de schermen. Je hoort de cast en crew praten over de totstandkoming van de meest bizarre sketches en de uitdagingen van het maken van komedie. Het is alsof je een exclusief backstagepasje hebt gekregen voor de wereld van absurde humor.

6. De Niet Zo Serieuze Sprookjes van Roodkapje: Sprookjes met een Knipoog

Wie zegt dat sprookjes altijd serieus moeten zijn? De Niet Zo Serieuze Sprookjes van Roodkapje neemt klassieke sprookjes en geeft ze een moderne, humoristische draai. Deze grappige podcast is perfect voor iedereen die van sprookjes houdt maar graag eens wil lachen om de gekke wendingen en grappige situaties waarin de personages belanden.

De kracht van deze podcast ligt in de creativiteit van de makers en hun vermogen om oude grappige verhalen nieuw leven in te blazen met humor. Of het nu gaat om een Roodkapje die te laat komt voor haar afspraak met de wolf of een Rapunzel die vastzit in haar eigen haar, deze sprookjes zullen je zeker aan het lachen maken.

7. De Eeuw van de Amateur: Serieus Grappige Gesprekken

De Eeuw van de Amateur is een podcast die serieus grappige gesprekken voert. Botte Jellema, schrijver en radiopresentator, nodigt gasten uit voor informele en humoristische gesprekken over allerlei onderwerpen. Wat deze podcast zo verfrissend maakt, is de luchtige toon en de oprechte nieuwsgierigheid van de gastheer.

De kracht van De Eeuw van de Amateur ligt in de diversiteit van de gasten en de onderwerpen die worden besproken. Of het nu gaat om kunst, cultuur, wetenschap of het dagelijks leven, er is altijd ruimte voor een lach. Deze podcast bewijst dat zelfs serieuze onderwerpen een humoristische kant hebben.

8. Lullig: Engelstalige Humor door Nederlanders

Hoewel Lullig een Engelstalige podcast is, wordt deze gemaakt door Nederlanders en verdient hij zeker een vermelding. Deze podcast behandelt gênante en lachwekkende momenten in het leven van de hosts en hun gasten. Het is een viering van menselijke onhandigheid en de grappige kant van het dagelijks leven.

Wat Lullig zo charmant maakt, is de eerlijkheid en het gevoel voor humor van de hosts. Ze delen persoonlijke verhalen die vaak iedereen kan herkennen. Of het nu gaat om blunders op dates, ongemakkelijke sociale situaties, of hilarische misverstanden, deze grappige podcast zal je zeker aan het lachen maken, zelfs als de verhalen soms een beetje lullig zijn.

Grappige podcast in een notendop

Met deze selectie van Nederlandse podcasts heb je geen gebrek aan humor en vermaak. Of je nu van waargebeurde grappige verhalen houdt, satire waardeert, of gewoon even wilt ontspannen met lachen, er is voor elk wat wils. Dus pak je koptelefoon, leun achterover en laat je meevoeren in een wereld van lachen, gieren en brullen met deze geweldige Nederlandse podcasts. Het enige probleem dat je zult hebben, is beslissen welke je als eerste gaat beluisteren. Veel luisterplezier!