close
LifeStyleOnline

Youtube filmpjes: ideaal voor handleidingen en gebruiksaanwijzingen

Youtube filmpjes: ideaal voor handleidingen en gebruiksaanwijzingen

Je kunt op allerlei manieren nieuwe kennis opdoen. Je kunt een boek lezen. Je kunt een gebruiksaanwijzing lezen of je kunt een krant lezen. Je kunt natuurlijk ook het internet gebruiken om kennis op te doen. Je kunt op het internet informatie opzoeken. Maar je kunt natuurlijk ook een video bekijken op het internet om kennis op te doen en om het geleerde in de praktijk te brengen. Op het internet zijn er verschillende sites waar je video’s kunt bekijken.

YouTube

Een bekende site waar je video’s op kunt bekijken is YouTube. Op YouTube kun je verschillende video’s bekijken. Je kunt video’s bekijken voor entertainment. Je kunt video’s bekijken om informatie te krijgen over een bepaald onderwerp. Misschien weet je niet hoe je iets aan moet pakken, in dat geval kan YouTube ook erg handig zijn. Met YouTube kun je zelfs leren hoe je iets moet doen. Video’s zijn handig omdat je een video kan bekijken op het moment dat het jou uitkomt. Kortom, YouTube kun je helpen met het opdoen van kennis en je kunt uitleg krijgen over verschillende onderwerpen.

Video bekijken als handleiding

Maar waarom zou je een video bekijken als handleiding? Daarvoor zijn er toch gebruiksaanwijzingen? Je kunt natuurlijk een gebruiksaanwijzing gebruiken. Maar door middel van een video leer je hoe je iets moet doen. Bijvoorbeeld voor een kinderwagen. Misschien weet je niet hoe je een kinderwagen in elkaar moet zetten of hoe je het kan gebruiken. Een video kan dan heel erg handig zijn. Een kinderwagen 3 in 1 is natuurlijk erg handig. Maar het is ook handig als je een video kan bekijken over hoe je een wagen voor jouw kind kan gebruiken. Of misschien wil je wel informatie over de beste wagen voor jouw kind. YouTube kan jou daarmee helpen.

Leren

Als je een video bekijkt om te leren dan ben je observationeel aan het leren. Je leert door allerlei voorbeelden hoe je iets kan doen. Je kan ook tips en tricks krijgen, zodat je kan leren hoe je iets kan aanpakken. Als je video bekijkt om te leren sluit dat goed aan op jouw geheugen. Je leert dus door te kijken en doordat iets wordt voorgedaan. Video’s zijn handig omdat je zelf kan bepalen in welke tempo en op welk moment je een video wilt bekijken. Je kunt een video helemaal afkijken, je kunt een video stopzetten en daarna weer afspelen. Terwijl je naar een video kijkt kun je zelf ook oefenen en meedoen of meer informatie opzoeken. Een video helpt omdat het je de ruimte geeft om informatie te verwerken. Als je een gedeelte van een video niet nodig hebt of niet wilt bekijken, dan kun je makkelijk doorspoelen. Als je een video niet wilt zien, kun je op YouTube makkelijk een andere video bekijken over hetzelfde onderwerp. Video’s gebruiken beeld en geluid en dit werkt goed voor het geheugen. Video’s maken het eigenlijk makkelijk om informatie te selecteren en op te slaan als kennis. En de opgedane kennis kun je natuurlijk weer gebruiken in het dagelijkse leven.

Kortom, een gebruiksaanwijzing is natuurlijk erg handig. Aan de andere kant is het natuurlijk ook handig dat je kan zien hoe je iets kan doen en een video is daar een goede hulpmiddel voor.