close
EntertainmentFilmsOnline

Films streamen vanuit het buitenland? Gebruik een gratis VPN

Films streamen vanuit het buitenland? Gebruik een gratis VPN

Soms zit het niet mee: draait er een film die net uitkomt net als u op vakantie gaat naar het buitenland. En laat die nou net alleen in Nederland vertoond worden. Het kan niet uit het buitenland worden gestremd, omdat daar geen uitzendrechten gelden. Wat moeten we nu doen?

Doordat streamingdiensten als Netflix, RTL XL en Videoland gebruik maken van uitzendrechten, is sommige content alleen in Nederland te bekijken. Als ze bijvoorbeeld alleen de rechten kopen om shows of films in Nederland uit te zenden, krijg je te maken met de zogenaamde buitenlandse geoblocking.

Wat is geoblocking eigenlijk

Geoblocking betekent het blokkeren van bepaalde films of tv-programma’s op basis van uw locatie. De streamingdienst identificeert de locatie aan de hand van het IP-adres van uw apparaat. Als u bijvoorbeeld in Frankrijk bent, is niet alle aanbod die u in Nederland ontvangt beschikbaar. Voor Netflix kun je andere lokale films en afleveringen bekijken, zoals Franse afleveringen en films.

Pas uw virtuele locatie aan

Er is een simpele truc om Nederlandse films en series in het buitenland te kijken. Aangezien streamingdiensten uw IP-adres gebruiken om uw locatie te bepalen, moet u ervoor zorgen dat het IP-adres is gekoppeld aan een andere locatie. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Het antwoord is gelukkig niet zo ingewikkeld. Een computerprogramma of applicatie kan hiervoor gebruikmaken van een virtueel particulier netwerk (VPN). Door een dergelijk netwerk in te schakelen, loopt uw ​​internetverkeer via een externe server.

Na installatie van het programma kun je gebruik maken van de VPN-verbinding. In dit geval maakt u verbinding met een server die zich op een andere locatie bevindt. Als u tijdens uw vakantie de Nederlandse aanbiedingen van Netflix wilt bekijken, kunt u verbinding maken met een server in Nederland. Op internet kunt u nu het IP-adres van de server gebruiken voor identificatie, zodat streamingdiensten ook denken dat u op die locatie bent.

Streamen via VPN

Deze VPN-applicaties vragen meestal een vergoeding, maar ze kunnen ook gratis worden gebruikt. Als je al hoge kosten hebt betaald voor Netflix, of bijvoorbeeld Disney+, dan wil je daar zeker niet voor betalen. Let op bij het kiezen van een VPN-provider: niet alle providers zijn geschikt voor het streamen van films en series.

Sommige providers worden onderschreven door diensten zoals Netflix. Als je via zo’n VPN verbinding maakt en het filmpje wilt openen, word je geblokkeerd. Netflix is zeker niet te spreken over gebruikers die op deze manier streamen. Maar ja, als Nederlandse abonnee is het niet gek als je overal Nederlandse aanbiedingen wilt ontvangen!

Tags : vpn