close
LifeStyle

Filmpje kijken op je terras? Met deze vijf tips is jouw terras zo zomerklaar

Met deze vijf tips is jouw terras zo zomerklaar

De zon gaat weer schijnen en dat betekent: we gaan weer naar buiten! En buitenzijn betekent ook weer dat het terras weer een schoonmaak- en opknapbeurt verdient. Wellicht wil je jouw terras helemaal vernieuwen of zijn er een paar elementen die moeten worden toegevoegd. Hier vind je in ieder geval 5 tips waarmee je jouw terras binnen no-time helemaal zomerklaar maakt!

Tip 1: Genieten van een schoon terras

Het is misschien niet het leukste klusje op de lijst, maar na afloop voel je je wel enorm voldaan. Het schoonmaken van je terras zorgt ervoor dat je de hele zomer kunt genieten van een schoon terras. Ga met een sopje over de stoelen, schrob de tuintegels en haal de onkruid weg. Zo oogt je terras direct weer als nieuw. Je kunt natuurlijk ook de rest van de tuin aanpakken om zo het hele plaatje compleet te maken.

Tip 2: Nieuwe zonwering

Bij een schoon terras hoort ook goede zonwering. En deze zonnige dagen zijn dan ook hét moment om een nieuw zonnescherm aan te schaffen. Wat dacht je van stijlvolle rolluiken? Deze zonwering geeft je terras direct een unieke look. Wil je mooie schaduwplek creëren op je terras? Ga dan voor een mooi zonnescherm waarmee je niet alleen je woning koel houdt, maar ook de tuin voorziet van een koelere plek.

Tip 3: Altijd lekker zitten

Behalve goede zonwering is ook een mooie set tuinmeubels een echte toevoeging aan je terras. Samen met het nieuwe zonnescherm kun je met een meubelset echt een eenheid creëren op je terras. Je kunt online kijken voor een nieuwe set, maar er zijn ook genoeg tweedehands mogelijkheden te vinden.

Tip 4: De toevoeging van groen

Bij een mooi terras horen natuurlijk ook nieuwe planten.  Je kunt mooie bakken op het terras plaatsen en daar planten in zetten. Wanneer je een mooi zonnescherm plaatst, kun je de bakken mooi in de schaduw zetten. Zo blijven ook je nieuwe planten mooi tijdens warme dagen. Goede zonwering is belangrijker voor je terras dan je denkt!

Tip 5: Maak je terras helemaal af

Er zijn nog een aantal andere manieren om het terras helemaal zomerklaar te maken. Plaats bijvoorbeeld nog wat nieuwe kussens of leg een leuk buitenkleed neer. Hang wat leuke lichtjes op en zet de barbecue alvast neer. Het hele plaatje is compleet: nu kan de zomer pas echt beginnen!