close
Films

Wat zijn de beste horrorfilms op Netflix?

Wat zijn de beste horrorfilms op Netflix

Ben jij toe aan een avondje bankhangen en films kijken? Dit kun je doen op Netflix. Op deze streaming service vind je namelijk genoeg fantastische films die bij het horrorgenre passen, al zijn ze helaas niet allemaal te zien op de Nederlandse versie van Netflix. Gelukkig geldt dit wel voor de onderstaande horrorfilms! 

Oxygene

De regisseur van The Hills Have Eyes, Horns en Crawl, Alexandra Aja duikt diep in de populaire crossover wereld van horror-meets-sci-fi met Oxygene uit 2021. In de film speelt Mélanie Laurent als Elizabeth Hansen, een vrouw die wakker wordt in een cryogene capsule met afnemende zuurstof niveaus, zonder enig idee hoe ze daar kwam. Terwijl de lucht uit haar cel stroomt, moet Liz vechten om elke schijn van wie ze is en waarom ze in een cryo-geïnduceerde slaap heeft gelegen terug te krijgen. Hoewel het verhaal misschien niet helemaal nieuw is, wil je Oxygene zien voor de adembenemende hoofdrol van Mélanie Laurent. Wil je onbezorgd kunnen streamen, zorg dan wel voor een goede internetverbinding. Je abonnement voor televisie en internet vergelijken om te kijken of je de juiste snelheid hebt, is dus wel zo verstandig.

The Block Island Sound

Wanneer onverklaarbare verschijnselen het eiland en de omliggende wateren van Block Island teisteren, worden Harry (Chris Sheffield), de zoon van een visser, en Audry (Michaela McManus), een milieubescherming agent en Harry’s zus, op het spoor gezet van een mysterieus en kwaadaardige kracht. The Block Island Sound, dat in première ging op het Fantasia International Film Festival en uitkwam in 2021, besteedt zijn tijd aan het bouwen van een weelderige sfeer van angst, een humeurige toon ondersteund door geloofwaardige uitvoeringen van het hoofd ensemble en tactvolle regie van Kevin en Matthew McManus. 

Cam

Alice Ackerman (Madeline Brewer) werkt in Cam voor Free Girls Live als cammodel, een baan waar ze behoorlijk aan gehecht is. Alice verbergt haar baan voor haar moeder en is geobsedeerd door het zijn van een toppresteerder op de site. Na een date met een van haar trouwe cam-volgers, probeert Alice in te loggen op haar Free Girls-account, maar ontdekt dat haar account wordt gebruikt door een gestoorde dubbelganger van haarzelf. Terwijl Alice het mysterie rond haar nieuwe vijand probeert te ontrafelen, beginnen haar eigen leven en beroemdheid om haar heen in elkaar te storten. Deze erotica-horrorshow van regisseur Daniel Goldhaber is een macabere verkenning van identiteit en toont hoeveel kracht we geven aan ons digitale zelf. 

The Babysitter Bee (Samara Weaving), de babysitter, en Cole (Juda Lewis), het kind, zijn de ideale babysit-setup. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en vertrouwen elkaar echt. Tot Cole, op aandringen van een goede vriend, besluit laat op te blijven om te zien wat Bee doet als de jongen naar bed gaat. Wat Cole ontdekt, gaat verder dan hij zich ooit had kunnen voorstellen, want het blijkt dat Bee deel uitmaakt van een satanische sekte die uit is op bloed, en Cole is een van hun volgende slachtoffers. Een solide genre foto met hommages aan verschillende kamp klassiekers uit de jaren ’80, The Babysitter doorbreekt geen horror grenzen, maar fans van het genre zullen er dol op zijn!