close
Films

Hier herken je een goede film aan

Hier herken je een goede film aan

Ben jij ook een echte filmfanaat? Waar we vroeger naar de videotheek gingen, hebben we tegenwoordig ruim aanbod op streamingdiensten als Canal+. Hoewel er veel prachtige films bestaan, bestaat er ook ontzettend veel bagger. Zie je door de bomen het bos niet meer? Zo herken jij een goede film.

Reviews

Twijfel je of een film goed is ja of nee? Check eens even wat reviews op bijvoorbeeld Imdb of Rotten Tomatoes. Ondanks slechte recensies, is het toch soms een goed idee om een film een kans te geven. Het draait immers allemaal om smaak. Geen idee wat je moet kijken? Imdb heeft een top 500 met de beste gerecenseerde films aller tijden. Daar staan stuk voor stuk pareltjes tussen.

Regisseur

Een goede regisseur maakt een goede film. Welke film vind jij echt steengoed? Zoek eens op wie de regisseur is en check welke films hij of zij nog meer gemaakt heeft.

Acteurs

Goede en beroemde acteurs hebben de films vaak voor het uitkiezen en zullen dus niet zomaar in een slechte film stappen. Heb je een film voor je met een sterrencast? De kans is groot dat je een film met hoge productiewaarde en een zeker aanzien te pakken hebt. Dat wil niet altijd iets zeggen over de kwaliteit, maar in veel gevallen wel.

Land van herkomst

Sommige landen staan er om bekend dat ze goede films afleveren. Denk hierbij aan landen als Engeland, Frankrijk en Italië. Wederom wil het land van herkomst niet altijd iets zeggen over de kwaliteit, maar als je de regisseur even googlet, weet je vaak al genoeg.

Dialogen

Let in de eerste scène van de film eens goed op de dialogen. Hoe zijn ze opgeschreven? Klinken ze natuurlijk, of zijn ze ontzettend uitleggerig? Goede films laten zien en leggen niet uit. Als dat wel het geval is, kun je er altijd nog voor kiezen om de film af te zetten en een nieuwe te kiezen.

De trailer

Tot slot: als je twijfelt over een film, kijk dan altijd even de trailer. Pakt deze je? Zet de film dan gewoon lekker aan. Ook al ken je de regisseur en de acteurs niet.