close
Films

De magische wereld van Harry Potter at home

De magische wereld van Harry Potter at home

Vanaf het eerste boek dat werd uitgegeven in 1997 tot aan de laatste film in 2011; Harry Potter heeft over de hele wereld harten gestolen. Voor degene die al ontelbaar vaak de avonturen van Harry heeft gelezen of gezien, is er goed nieuws! J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-reeks, heeft een gloednieuwe website gelanceerd: Harry Potter at home.

Wie is Harry Potter?

De creaties van J.K. Rowling gaan over het leven van de jongen Harry Potter, die erachter komt dat hij een tovenaar is. Hij komt op de magische school Zweinstein terecht, waar hij allerlei avonturen beleefd met zijn beste vrienden Ron Wemel en Hermelien Griffel, en vele anderen. De rode draad in de zeven boeken is het gevecht met de kwaadaardige tovenaar Voldemort, die Harry’s ouders vermoordde toen hij nog maar een baby was. De uitgebreide beschrijving van de gebeurtenissen en de personages, inclusief de films die zijn gemaakt van de verhalen, zijn iedere keer weer verrassend en uitgebreid. De toevoeging van de website zal iedere fan dolgelukkig maken!

Het ontstaan van de website

J.K. Rowling kwam op het idee om een website te ontwerpen, door iets wat ons momenteel allemaal bezighoudt: het coronavirus. Door de quarantaine situaties is het soms wat moeilijker om vermaak te vinden. De website is een project om zelfs tijdens een lastige tijd magisch vermaak aan te bieden. De toegankelijkheid van de boeken en films, maakt dat de website geschikt is voor jong en oud.

Wat is er allemaal te vinden op de website?

Als je kijkt naar de inhoud van de website, zul je er gauw achter komen dat verveling verleden tijd is. Wat dacht je van een quiz om uit te zoeken bij welke afdeling van Zweinstein je hoort? Of artikels over de belangrijkste leraren? Voor de creatievelingen onder ons is er ook genoeg te ontdekken, zoals verschillende puzzels en stap-voor-stap handleidingen over hoe je verschillende figuren tekent die in Harry Potter voorkomen. Je kunt zelfs het eerste deel van Harry Potter gratis lezen. Als klap op de vuurpijl is er een heuse Harry Potter webwinkel! Verschillende t-shirts van alle vier de afdelingen, pyjama’s, Dobby knuffels, zwerkbal truien en speciale cadeaukoffers; je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er. En voor wie altijd al de droom had om ook een uitnodiging van Zweinstein te ontvangen; je kan zelfs een speciale brief laten maken met je eigen naam en adres. Vermaak je op de website, en dompel je onder in de veelzijdige wereld van Harry Potter. De beleving die Harry Potter at home daarbij brengt, maakt dat de magie wel erg dichtbij komt…

Tags : harry potterpotter