close
Films

Body Cam review

Body Cam review

We hebben weer een review voor je over de film Body Cam uit 2020. Hieronder lees je eerst een korte samenvatting van het verhaal voor je onze review over de film krijgt te lezen. Let op! Heb je de film nog niet gezien, er komen spoilers aan.

In Los Angeles werd een Afro-Amerikaan vermoord door een groep blanke politieagenten. Dit incident werd vastgelegd op een bodycam, maar werd vernietigd door ambtenaren samen met ander bewijsmateriaal. Kort daarna werd de politie geteisterd door kwaadaardige entiteiten, die mogelijk verband houden met de moord.

Onze review

Op basis van de synopsis voor ‘Body Cam’ had ik echt geen idee of ik van deze film zou gaan genieten of niet. Het klonk als een interessant uitgangspunt, maar ik geniet zelden van bovennatuurlijke elementen in films. Dat bleek eigenlijk mijn exacte gedachten over de film te zijn. Ik heb echt genoten van de realistische kant van de film, maar de bovennatuurlijke kant van de dingen – ook al was het verrassend goed gedaan – nam me daarvan weg en deed me een beetje met mijn ogen rollen. Het was echter niet overweldigend genoeg om me ervan te weerhouden om van dit kleine verborgen juweeltje van een film te genieten.

Oscar genomineerde actrice

Het kan gemakkelijk zijn om te vergeten dat Mary J. Blige eigenlijk een voor een Oscar genomineerde actrice is. Ik denk meer aan haar vanwege haar muziek, maar feit is dat ze een geweldige acteur is als ze dat wil. Ze was geweldig in de hoofdrol hier – buitengewoon sympathiek, maakte nooit een fout en liet me geloven dat ze van begin tot eind een agent was. Ook Nat Wolff was een welkome aanvulling op de film. Hij en zijn broer lijken alleen maar films te maken die vrij donker van aard zijn en een scherp randje hebben. Over het algemeen, als ik een van hun namen bij een film zie, vind ik het leuk om die film te bekijken, wetende dat hij waarschijnlijk goed zal zijn.

De film zakt pas echt in als het de paranormale scènes iets te lang uitrekt, en wordt ook een beetje saai door de middenfasen. Er is een scène in de richting van de film die me echt overrompelde door hoe goed het was gedaan. Zeer verontrustend en zeker het beste wat deze film te bieden had. Ik heb echt genoten van ‘Body Cam’ en zou mensen aanraden er eens naar te kijken. De IMDb-score is momenteel veel te laag.

Tags : review